Copii din Republica Moldova, oaspeţii Taberei „Căprioara”

Cei 25 de copii se vor bucura de tabăra dâmboviţeană până pe 6 august ❚ Ei vin din Raionul ªtefan Vodă, iar vizita se înscrie în acordul de înfrăţire dintre judeţul nostru şi raionul din Republica Moldova ❚ ªi 25 de copii dâmboviţeni, provenind din centrele Direcţiei de Asistenţă Socială, vor întoarce vizita, în luna august, şi se vor bucura de ospitalitatea fraţilor de peste Prut.

Începând din 27 iulie, şi până pe 6 august, 25 de copii din Republica Moldova sunt oaspeţi ai Taberei „Căprioara”. Este al doilea an consecutiv când micuţii din Republica Moldova, însoţiţi de cadre didactice şi de preşedintele Raionului Ştefan Vodă, îşi petrec vacanţa pe meleaguri dâmboviţene, unde au parte de excursii, drumeţii, activităţi culturale şi distractive.

Vizita în judeţ se înscrie în acordul de înfrăţire dintre judeţul Dâmboviţa şi Raionul Ştefan Vodă, aprobat de consilierii judeţeni, care s-a semnat în octombrie 2012. De altfel, anul acesta, în luna august, şi 25 de copii dâmboviţeni se vor bucura de ospitalitatea autorităţilor şi locuitorilor de peste Prut. Ei provin din centrele de îngrijire din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa şi vor merge în tabără în Republica Moldova.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJD, a precizat:

„Este un lucru important să continuăm colaborarea cu Raionul Ştefan Vodă. Vă anunţ că vor merge şi din judeţul Dâmboviţa, în luna august, într-o tabără la Ştefan Vodă, tot 25 de copii. Sunt copii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, deci nu am luat copii din altă parte, nu vreau să ducem pe bani publici, într-o tabără, decât pe cei care au cu adevărat nevoie. Toţi copiii de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care merg acolo, vor fi însoţiţi de personalul Direcţiei, ne-am ocupat să le facem documentele legale, a trebuit să facem paşapoarte pentru toţi ca să poată intra în Republica Moldova. Eu cred că este bine să continuăm această colaborare”.

http://www.jurnaldedambovita.ro/