Deputatul Ovidiu Raetchi: pana cand consecintele umilirii din 28 iunie nu vor fi anulate, Romania nu isi va recupera statutul de stat autentic

Deputatul român Ovidiu Raeţchi a declarat pentru stiripesurse.ro  că “28 iunie este, totusi, o zi de doliu national. O zi in care Romania a dat dovada de lasitate, minorat si neputinta.

Momentul in care un stat isi vadeste in cea mai limpede masura importanta si trainicia este acela in care cetatenii si teritoriile sale sunt amenintate sau atacate. Ori, in 28 iunie 1940, Romania s-a dovedit incapabila de reactie atunci cand Basarabia si nordul Bucovinei i-au fost cerute sec – asa cum se cere o tigara. S-a inclinat scurt, fara coloana vertebrala, acceptand tot ceea ce i se solicita ca un soi de supra-valet cu aere de stat. Respectand decizia unei clase politice care, ca si astazi, se ocupa de Elene, contracte si valize cu bani, Armata Romana a fost, pe alocuri, dezarmata fara lupta – injosire nespusa pentru un militar.

Adevarul dur si scurt e acesta: pana cand consecintele umilirii din 28 iunie nu vor fi anulate, Romania nu isi va recupera statutul de stat autentic, vertebrat si credibil. Inclusiv in materie de politica interna, de lupta impotriva coruptiei, de parlamentari si ministri care se ascund de lege in spatele imunitatii si votului secret, vom ramane niste ipocriti atata timp nu ne vom dovedi singuri ca statul roman, puternic, isi indreapta, cu tenacitate si rabdare – chiar daca e nevoie de un secol pentru asta – erorile si slabiciunile din 1940.

sursa : www.moldpress.info