Importurile din Republica Moldova sunt scutite de taxe vamale

Produsele importate din Republica Moldova beneficiază de exceptare de taxe vamale începând cu data de 1 septembrie 2014, ca urmare a Acordului de asociere încheiat între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, precizează un comunicat al Direcţiei Generale a Vămilor /DGV.

 

Pentru anumite categorii de legume şi fructe, scutirea de taxe vamale se acordă în limitele unor contingente tarifare sau doar pentru componenta ad-valorem a taxei vamale.

Pentru a beneficia de contingentele tarifare preferenţiale prevăzute, importatorii trebuie să constituie o garanţie privind plata taxelor vamale. Restituirea garanţiei se va efectua la primirea răspunsului Comisiei Europene de acordare a beneficiului contingentului.

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene din 30 august 2014 a fost publicată Decizia Consiliului nr. 492 din 16 iunie 2014 privind semnarea, în numele Uniunii Europene, şi aplicarea cu titlu provizoriu a Acordului de asociere între Uniunea Europeană şi Comunitatea Europeană a Energiei Atomice şi statele membre ale acestora, pe de o parte, şi Republica Moldova, pe de altă parte.

http://www.capital.ro