Mircea Geoană: România a dovedit că este un partener de nădejde pentru Republica Moldova

‘Prin semnarea Acordului de Asociere și Liber Schimb cu Uniunea Europeană, Republica Moldova a ales să meargă către un viitor democratic, european. Am mai spus-o și cu alte ocazii: România și Republica Moldova pot reprezenta, împreună, o adevărată Poartă a Europei, prin care mărfurile, oamenii, ideile și capitalul să circule înspre și dinspre actuala piața europeană și, în curând, piața de liber schimb transatlantică, pe Noul Drum al Mătăsii. Bunăstarea, progresul și dezvoltarea urmează calea comerțului și cooperării’, a declarat Mircea Geoană la a doua ediție a conferinței anuale ‘Moldova: Assessing Country Risks and Opportunities’, ce are loc astăzi, 21 octombrie 2014, la Chișinău, organizată de Expert — Grup, în parteneriat cu Friedrich-Ebert-Stiftung.

‘Într-adevăr, economia Moldovei a primit o lovitură puternică după embargoul impus de Moscova, dar, cu toate acestea, Moldova a înregistrat creștere economică. Iar România a demonstrat că este un partener de nădejde în toată această perioadă. Fie că este vorba de interconectarea sistemelor energetice și a infrastructurilor prin România către Europa, fie că este vorba de investiții ce vor crea locuri de muncă, drumul european al Republicii Moldova înseamnă și o relație puternică cu România’, a spus senatorul român.

– See more at: http://www.amosnews.ro/geoana-romania-si-republica-moldova-trebuie-sa-devina-poarta-de-comert-europei-2014-10-21#sthash.jUZeFYgu.dpuf