Victor Ponta, la Kiev, pentru prima întâlnire trilaterală România-Ucraina-Republica Moldova

Victor Ponta se întâlneşte joi, la Kiev, cu premierul şi cu preşedintele Ucrainei, dar şi cu omologul său moldovean, Iurie Leancă. Este prima întâlnire trilaterală – România-Ucraina-Republica Moldova, a precizat premierul, miercuri, la începutul şedinţei săptămânale de Guvern.

Victor Ponta a anunţat că, în cadrul vizitei, va afirma “încă o dată rolul pe care România trebuie să-l joace ca țară membră a UE şi NATO, de țară stabilă în regiune: o țară care susține în mod real și concret eforturile Moldovei şi ale Ucrainei de dezvoltare democratică și de integrare europeană”.

Mâine (n.r. joi) voi fi la Kiev într-o întâlnire cu premierul şi preşedintele Ucrainei, dar şi cu premierul Moldovei – o întâlnire trilaterală. Va fi o primă întâlnire de acest fel, România-Ucraina-Moldova. Afirm încă o dată rolul pe care România trebuie să îl joace ca ţară membră a UE şi NATO, de ţară stabilă în regiune: o ţară care susţine în mod real şi concret eforturile Moldovei şi ale Ucrainei de dezvoltare democratică şi de integrare europeană, a anunţatmiercuri, Victor Ponta la începutul şedinţei săptămânale de Guvern de la Palatul Victoria.