Delegație sebeșeană la Ziua Orașului Strășeni, din Republica Moldova

În ultimul weekend din luna octombrie, o delegaţie din municipiul Sebeş a fost prezentă la Ziua Oraşului Străşeni, din Republica Moldova, răspunzând astfel invitaţiei primarului localităţii, Valentina Casian. Delegaţia a fost formată din poetul Petru Făgăraş şi prof. Nicolae Iosub, repezentând Liga Scriitorilor din România, Filiala Alba, Liceul cu profil sportiv din Sebeş şi Asociaţia Sunetul Muzicii. Cu acest prilej delegaţia română a donat un număr de 300 de volume de carte Bibliotecii „Mihail Sadoveanu” din Străşeni (până acum, odată cu vizitele în Republica Moldova, sebeşenii au donat peste 1.500 de volume bibliotecii respective). Delegaţii au avut ocazia de a se întâlni cu o seamă de scriitori, artişti şi alţi oameni de cultură din Străşeni, participând, totodată, la cea de a II-a ediţie a Festivalului Tradiţiilor de Nuntă, respectiv la spectacolele de muzică populară şi uşoară incluse în programul acestuia. De asemenea, sebeşenii au avut ocazia de a vizita câteva obiective culturale din Chişinău, precum Muzeul Naţional de Istorie şi Muzeul Naţional de Artă.
De menţionat faptul că la manifestări au participat, pe lângă primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, şi consilierii acestuia, un număr însemnat de demnitari, inclusiv parlamentari ai Republicii Moldova, precum şi câteva delegaţii străine: Germania, Cehia, Ucraina, SUA etc.
Vizita delegaţiei româneşti a fost încununată de încheierea unui acord de parteneriat între Primăria Străşeni, pe de-o parte, şi instituţiile din Sebeş reprezentate de delegaţi, acord care prevede realizarea unor activităţi cultural-artistice comune, în perioada 1 noiembrie 2014 – 30 decembrie 2015. Activităţi dedicate în special copiilor şi tinerilor, dar nici adulţii şi vâstnicii nu vor fi uitaţi!
Ioan HĂNŢULESCU

http://www.ziarulunirea.ro