Tinerii Moldovei transmit un mesaj locuitorilor Chișinăului

Mișcarea Civică „TINERII MOLDOVEI” a expus astăzi de dimineață bannere uriașe în mai multe locații diferite ale Chișinăului, cu următoarele mesaje:

  • UNIREA ÎNSEAMNĂ drepturi egale;
  • UNIREA ÎNSEAMNĂ viitor mai bun;
  • UNIREA ÎNSEAMNĂ drumuri bune;
  • UNIREA ÎNSEAMNĂ familii reunite
  • UNIREA ÎNSEAMNĂ autobuze moderne.

Tinerii au ales să afișeze în spațiul public mesajele, deoarece subiectul unirii cu România și al beneficiilor pe care l-ar aduce acest evenimentlipsește din societate ca temă de dezbatere. Subiectul este intenționat marginalizat de politicieni în campania electorală, sub falsul pretext al unor potențiale conflicte identitare.

„Am folosit arta stradală, ca mod de transmitere a informației, pentru că este unul dintre puținile mijloace prin care putem ajunge la oamenii care lipsesc din mediul on-line, deoarece sursele clasice mass-media neglijează această temă”,  prezizează Dinu Plîngău, președintele Mișcării Civice TINERII MOLDOVEI.

În societatea din R.Moldova există o divizare între susținătorii Uniunii Europeane și cei ai Uniunii Vamale. TINERII MOLDOVEI consideră că integrarea în Uniunea Europeană nu este posibilă în următorii 20 de ani, iar Uniunea Vamală este un proiect eșuat. De aceea, membrii Mișcării Civice TINERII MOLDOVEI doresc să introducă în dezbaterea publică o a treia cale pentru o viață mai bună a moldovenilor – formarea unui singur stat unitar alături de România. Acest pas ar aduce și prosperitatea europeană,  și securitatea euro – atlantică.

Prin intermediul  acțiunii de azi, tinerii au avut scopul  să transmită societății civile că, pentru ei, UNIREA ÎNSEAMNĂ un trai mai bun.

Campania publică desfășurată sub genericul UNIREA ÎNSEAMNĂ constituie o acțiune de informare a cetățenilor R. Moldova în privința noilor realității ce vor surveni după unirea cu statul vecin – România.

Atașat găsiți și câteva fotografii de la eveniment.

 

 

TINERII MOLDOVEI                                                                                   13 noiembrie 2014

Pentru mai multe detalii – Mihaela Bucătaru, 068207392